Fotocollectie Bakel-Milheeze-de Rips

Het gemeentearchief heeft er ruim 12.000 foto's bij!

Bijzondere fotocollectie Bakel, Milheeze en De Rips geborgd voor de toekomstWe hebben woensdag 17 januari een zeer bijzondere fotocollectie overgenomen van de heer L. van de Kerkhof.

De gemeente Gemert-Bakel heeft woensdag 17 januari officieel een bijzondere fotocollectie overgenomen van de heer L. van de Kerkhof. De fotocollectie wordt ondergebracht in het Gemeentearchief Gemert-Bakel en wordt toegankelijk gemaakt voor het publiek. Geïnteresseerden kunnen binnenkort kennismaken met de collectie, waaruit een selectie wordt getoond. De foto’s zullen opgenomen worden in de digitale beeldbank van het gemeentearchief en kunnen straks via de website of in de studiezaal bekeken worden. De ruim 12.000 foto’s dateren grotendeels uit de 20e eeuw en omvatten beelden van de kernen Bakel, Milheeze en De Rips. De studiezaal van het gemeentearchief is geopend van dinsdag tot en met donderdag van 9.30 tot 16.00 uur. Voor meer informatie: www.gemeentearchiefgemert-bakel.nl

Op de foto tekent Burgemeester Van Veen officieel het overdrachtsdocument samen met de heer Van de Kerkhof. De collectie is nu ‘geborgd’ voor de toekomst en krijgt een mooie bestemming.